Remont mieszkania
Re: Remont mieszkania
Zawsze po remoncie musimy posprzątać i to jest ta część, której ja nie lubię
Ale ostatnio kupiłam dobre srodki BIO sklepinco/pl/marka/biostar-cleaning-products/ któe doskonale czyszczą i juz nie niszczą moich rak a po drugie sa przyjazne dla srodowiska

Gdzie Wy szukaliście inspiracji podczas aranżacji Waszych wnętrz? Czym się kierowaliście? Polecam Wam sprawdzić stronę nowoczesny-dom.net , na której znajdziecie liczne porady odnośnie stosowania fototapety w pomieszczeniach.
Mnie ostatnio bardzo spodobała się kuchnia miętowa . Dodatkowo tutaj na stronie możecie znaleźć wiele ciekawych porad dotyczących kuchni
Ja remont u mnie w mieszkaniu robię w kuchni, właśnie będę wybierać do niej meble. Te gama-sklep/com/pl/category/kuchnie-skandynawskie-45592 mam na oku, skandynawskie, coś innego niż dotychczas, chcę mieć oryginalną aranżację tym razem.
też czeka mnie za kilka miesięcy generalny remont salonu i sypialni, póki co odnowiłam tylko przedpokój i łazienkę. Czytałam, ze ktoś z Was pytał wcześniej o malowanie ścian i dobre produkty. Ja wybieram zwykle farby bezzapachowe do ścian. Idealne rozwiązanie dla osób, które nie mogą znieść tego tradycyjnego zapachu 

Mi bardzo podobają się kuchnie z wyspą. tutaj https://polskiebudowlane.pl/portal/kuch ... czy-warto/ znalazłam ciekawy artykuł na temat wyspy w kuchni. Warto go przeczytać przed remontem i zmianą mebli
My akurat remont planujemy na styczęń.

Podstawowe pytanie - sami remontujecie czy zlecacie prace firmie remontowej. W naszym przypadku remont w większości wykonuje mąż a już na pewno takie proste prace jak naprawa czy malowanie ścian. Materiały potrzebne do remontów raczej kupujemy w galeriach handlowych takich jak na Targówku. Zresztą galerie handlowe w Warszawie są bardzo dobrze zaopatrzone i jest w czym wybierać. Ważne ,że w jednym miejscu mamy wiele sklepów gdzie można kupić określone rzeczy.
-
Słyszałam, że jeśli chodzi o różnego rodzaju remonty i potrzebne do nich farby, to bardzo polecana jest farba dulux easycare nieskazitelna biel 10 l . Jest łatwo dostępna, ma świetną jakość, więc na pewno sprawdzi się również u Was. Koniecznie na tą propozycję sobie zerknijcie.
Polecam sprawdzić sobie nobiles aqua mix , jeśli chcecie postawić na produkty najlepszej jakości do Waszego remontu. Przeznaczona jest do ochronnego i dekoracyjnego malowania metali żelaznych i nieżelaznych (aluminium, cynk, miedź), a także PCV oraz drewna.
Na blogach tematycznych można znaleźć wiele praktycznych informacji dotyczących wykańczania wnętrz. Jednym z takich blogów jest https://www.fulawkalazienki.pl/bateria- ... -lazienki/ . Tam znajdziecie wiele ciekawostek.